maanantai 12. elokuuta 2013

I never fear death or dying, I only fear never trying

Mitä eroavaisuuksia oon huomannu viikossa Helsingin ja Rovaniemen välillä? (hoxhox! nää on tosi yleistäviä ja stereotyyppisiä huomioita)

-Kaikkialla käytetään sanaa hox! huom!:in tilalla. En meinannu tajuta että mikä hox! ennen ku hoxasin sitte!

-Suojateiden liikennevaloäänet on ihan erilaiset! Joutuu tarkkailee sitä valoo ku mikäki haukka, ku ei kuulo tajuu!

-Täällä kaahataan tosi paljon! Ja ajetaan päin punasia. Ainakin öisin. Jopa taxit!

-Täällä on ihan hullun puheliaita ja ystävällisiä asiakaspalvelijoita. Kertoo vissin vähän se, että Helsingissä asuin yksin Herttoniemessä n.5vuotta, ja kävin lähes aina samassa kaupassa. Ei todellakaan kukaan kassatyyppi ees moikannu tunnistavasti. Korkeintaan tuijotti sekunnin pitempään. Täällä taas oon käyny tossa lähi kaupassa, jossa heti ekalla kerralla kassatyttö puhu mulle, ja nyt kolmannella kerralla käydessä se ehdotti että vois näyttää mulle paikkoja ja ollaanki facebook kavereita jo. Huhhuh.

-Turistit erottuu selkeesti.

-En oo nähny yhtäkään tummempi ihosta täällä.

-Kauppojen aukioloajat on jotain ihan kummallista. Vaatekaupat menee kiinni tyyliin seiskalta!? Helsingissä mun alakerrassa oli 24h alepa, joten täällä tulee ainaki varmasti yöherkuteltua vähemmän :D

-Täältä kotosin olevilla on hassu murre, ja mul kestää vähän tajuta joitakin sanoja. Esim rantsu on täällä yks asuinalue ja täällä jos joku hukkuu niin se siis hukkuu veteen, eikä katoa. Ja täällä ei tunneta sanoissa deetä. Saada=saaha, tuoda=tuua jne. Sit mun täytyy myös välillä ite muistaa käyttää erilaisia sanoja, joita ei välttämättä täällä käytetä. Yleisin mitä muut ei tajuu on peiffit eli henkkarit. En ees tiiä mistä oon alkanu sitäki käyttämään. Käytän myös kuulema paljon sanaa niinku ja siis.

-Julkisesta liikenteestä ei varmaan tarvii ees sanoa mitään. Ei täällä oo. Enkä tuu kyllä kaipaamaankaan.

-Hiukset menee paljon nopeemmin likaseks täällä. Outoa kerta Helsingissä on merituuli ja likanen ilma. Toisaalta täällä on aika nihkee ilma. Ehkä mun hiukset tottuu tähän.

-Tääl ei oo melkeen yhtään spurguja. Ei ne ainakaan lorvaile porukoissa missään. Mitä nyt yks kylän juoppo siellä sun täällä. Yhtäkään nistiäkään en oo vielä spotannu! Herttoniemi oli ihan täynnä niitä.

-No täällä ei todellakaan mokkula toimi. Vaihtoon------>

6 kommenttia:

  1. LISÄÄ TÄLLÄSTÄ ! Just hyvä postaus :D Ja kerro lisää noist "kieli-"/slangi-/murre-eroista ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täytyy alkaa kuuntelee tarkemmin mitä ja miten ihmiset puhuu! :D

      Poista
  2. Jännä lukea, että mitenkä Hesasta muuttanu näkee ja kokee erilailla just murteet, tavat jne..Itekki ku koko elämäni pohjosessa asustellu, niih ei nuita ees tuu mietittyä ! Lisää just tämmöstä vertailua (: talvella turistit hoksaa vielä paremmin Rollon keskustasta ku niilä on kelkkahaalarit 24/7 päällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tää on ollu muidenki mielestä jännä! :)
      Mä luulen et mä joudun kans pitämään jotain haalaria ja kommando pipoo talvella, tääl on jo nyt musta vähän vilposaa :D

      Poista
  3. Haha miten loistavia havaintoja! Mulla ei haittais lukea tällasia jatkossakin :)
    Täytyy kans sanoa että Rovaniemellä on kyllä ihan mahtava asiakaspalvelu, asun nykyään Oulussa ja näinkin lähellä asiakaspalvelu on yleensä tosi väsynyttä ja pinnisteltyä Rovaniemeen verrattuna. Niin ja muistan ku vielä muutama vuosi sitten tummaihoisia oli Rovaniemellä niin vähän, että kahden viikon aikana saattoi nähdä vain yhden? Nykyään niitä on jo jonkin verran enemmän, mutta siltikin hyvin vähän muihin kaupunkeihin verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy alkaa havannoimaan tarkasti kaikkee! :D
      Oon kyllä ihan äimänä asiakaspalvelun tasosta. Ei varmaan missään ikinä oo ollu näin hyvää, ah oikeen lämmittää sydäntä :D katotaa sitte ku alkaa pimeys ja kylmyys että jaksaako sitä kukaa paljoo hymyillä..

      Poista

Sen ku kysyt!